اقامت کارآفرینی

موسسه حقوقی سایرس

اخذ اقامت اروپا، از طریق کارآفرینی روش مورد‌علاقه و پیشنهاد شده به متقاضیانی است که سابقه راه‌اندازی یک کسب‌و‌کار را دارند. راه‌اندازی کسب‌و‌کار، در یک کشور جدید و توسعه کسب و کار در اروپا، امری پیچیده و در عین حال پر چالش است. طراحی و اجرای پلن کسب‌و‌کار (Business Plan) یکی از مراحل اولیه برای اخذ این اقامت محسوب می‌شود که اهمیت بسیار بالایی در فرآیند اخذ اقامت کارآفرینی اروپا دارد. این طرح توجیهی (پلن کسب و کار) باید به دولت کشور مد‌نظر اثبات کند که کسب و کار سود‌آور است.

اقامت کارآفرینی چیست؟

در‌صورتی‌که فردی بخواهد در یکی از کشور‌های اتحادیه اروپا اقدام به راه‌اندازی کسب‌و‌کار کند، به نوعی کارآفرین شناخته می‌شود. در برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا این روش یکی از راه‌های اخذ اقامت کشور مقصد و در نهایت، اخذ اقامت اروپا است.

در این روش فرد باید با ارائه بیزینس پلنی جامع، کامل و سودآور توانایی خود را به اثبات برساند که علاوه بر راه اندازی کسب و کار، توانایی مدیریت و گسترش آن را دارد.

شرایط و مدارک لازم برای دریافت اقامت کارآفرینی اروپا

برخی از کشور‌های اروپایی برای مهاجران، فرصت ایجاد استارتاپ یا کارآفرینی و توسعه کسب و کار در اروپا را فراهم کرده‌اند تا با حمایت آن‌ها، به پیشرفت اقتصادی کشور خود کمک کنند. برای اطلاع از قوانین و شرایط ویزای کارآفرینی اروپا، ابتدا باید کشور مد‌نظر خود را انتخاب کنید. برای مثال، کشور آلمان، امکان ثبت شرکت و دریافت اقامت کارآفرینی را برای افراد علاقه‌مند فراهم کرده است. به این کار ارائه بیزینس پلن یا طرح تجاری می‌گویند. بهتر است برای اطلاع از سایر قوانین و شرایط با موسسه حقوقی سایرس تماس بگیرید.

مراحل اخذ اقامت کارآفرینی اروپا چیست؟

برای اخذ اقامت اروپا از طریق کارآفرینی مراحلی و کارهایی پیش روی شما است که در ادامه به معرفی آنها پرداخته‌ایم:

  • طراحی و تنظیم طرح توجیهی بر اساس استانداردهای کشور هدف
  • تایید طرح توجیهی توسط ارگان‌ها و سازمان‌های ‌‌ذی‌ربط
  • ثبت شرکت به صورت قانونی
  • واریز سرمایه ثبتی شرکت

پس از ارائه بیزینس پلن و تایید دولت، می‌توانید برای ثبت شرکت در کشور مورد‌نظر اقدام کنید. در برخی از کشور‌های اروپایی، با راه‌اندازی کسب‌وکار خود، می‌توانید اقامت موقت دریافت کنید. اقامت موقتی که پس از گذراندن مدت زمان مشخص و رعایت قوانین، می‌توانید آن را به اقامت دائم اروپا و در نهایت پاسپورت اروپایی تبدیل کنید.

هزینه کارآفرینی و توسعه کسب و کار در اروپا چقدر است؟

برخی از هزینه‌های اقامت کارآفرینی مربوط به هزینه‌های دولتی و برخی دیگر مربوط به هزینه‌های لازم برای تاسیس شرکت در کشور مقصد است. این هزینه‌ها با توجه به صنعت مد‌نظر، کشور مقصد و سایر موارد تغییر می‌کند. همچنین، هزینه اجاره مکان، بستگی به موقعیت مکانی دارد. به‌علاوه، هزینه‌های استخدام نیرو و پرداخت مالیات نیز باید در‌نظر داشته باشید. حتی نوع بیزینس پلن شما نیز در میزان سرمایه لازم برای شرکت تاثیر دارد.

کدام کشور بهترین گزینه برای اقامت کارآفرینی است؟

پاسخ به این سوال به شرایط و اهداف شما باز می‌گردد. هر پرونده اقامتی با پرونده‌های دیگر متفاوت بوده و جواب این سوال که کدام کشور بهترین گزینه برای اخذ اقامت کارآفرینی است، پس از برگزاری جلسات مشاوره مشخص خواهد شد. با‌این‌حال، کشور‌های یونان و آلمان، جزو کشور‌های حوزه شینگن هستند که امکان دریافت اقامت کارآفرینی اروپا را فراهم کرده‌اند. در کشور یونان شما می‌توانید از طریق برنامه خود‌حمایتی، تمکن مالی خود را اثبات کرده و برای دریافت اقامت تمکن مالی یونان نیز اقدام کنید.

اخذ اقامت کارآفرینی تضمینی در موسسه حقوقی سایرس

برای اقامت در اروپا، راه‌های متعددی وجود دارد. یکی از این راه‌ها کارآفرینی و توسعه کسب و کار در اروپا است. شما برای انتخاب کشور مورد‌نظر باید مسائلی مانند امنیت مالی، شاخص اقتصادی و استاندارد‌های سرمایه‌گذاری در کشور‌های اروپایی را بررسی کنید. پس از بررسی دقیق و جامع هر یک از کشور‌هایی که امکان اهدا اقامت کارآفرینی را دارند، باید نوع شرکت و میزان سرمایه را مشخص کنید. شاید این مراحل به‌نظر سخت و پیچیده باشد ولی در این مسیر، موسسه حقوقی سایرس در کنار شما است تا سوالات شما را پاسخ دهد و راهنمایتان باشد.

شما می‌توانید برای اخذ مشاوره از موسسه حقوقی سایرس، فرم «درخواست مشاوره» زیر را پر کنید تا کارشناسان ما در سریع‌ترین زمان ممکن با شما تماس بگیرند.

شماره تماس برای دریافت مشاوره رایگان 02125741

سوالات متداول

شرایط اخذ اقامت از طریق کارآفرینی چگونه است؟

شرط اولیه این نوع اقامت ارائه یک طرح توجیهی یا (بیزینس پلان) به کشور مقصد است. برای این روش باید سودآوری کسب‌و‌کار اثبات شود و راه اندازی این کسب‌و‌کار به عهده کارفرما است؛ همچنین در این شرکت سهام درخواست‌کننده اقامت باید 50% به بالا باشد در غیر‌این‌صورت شخص با عنوان کارفرمایی نمی‌تواند در‌خواست اقامت دهد.

شرایط تمدید اقامت از طریق کارآفرینی چگونه است؟

برای تمدید اقامت کارآفرینی باید دو شرط زیر را داشته باشید. در این صورت، در هر دوره امکان تمدید وجود دارد:

  • پیش بردن کسب و کار طبق بیزینس پلان ارائه شده در شروع پروسه
    پرداخت بیمه و مالیات طبق قانون آن کشور
آیا ثبت شرکت تنها روش دریافت اقامت کارآفرینی است؟

خیر؛ ثبت کردن شرکت در یک کشور با راه‌اندازی کسب‌و‌کار دو موضوع متفاوت از هم است. راه‌اندازی کسب‌و‌کار به معنای سود‌آور بودن و فعالیت شرکت براساس طرح توجیهی و پرداخت بیمه و مالیات طبق قوانین اتحادیه اروپا است. ولی در پروسه ثبت شرکت الزامی به داشتن طرح توجیهی و فعالیت شرکت وجود ندارد. تنها مسئولیت این شرکت پرداخت بیمه و مالیات به دولت، در صورت فعالیت شرکت است.

مراحل پروسه دریافت اقامت کارآفرینی به چه ترتیبی است؟
  • طراحی و تنظیم طرح توجیهی
  • تایید طرح توجیهی توسط ارگان های زیربط
  • واریز سرمایه ثبتی و در‌خواست اقامت
میزان سرمایه مورد نیاز جهت درخواست اقامت از طریق راه اندازی کسب و کار چقدر باید باشد؟

این مورد به دو فاکتور بستگی دارد:

  1. قانون کشور مقصد برای مثال:
    در پروسه کار آفرینی آلمان حداقل سرمایه ثبتی مورد‌نیاز 25000هزار یورو است و در کشور یونان حداقل سرمایه مورد نیاز 6000 هزار یورو خواهد بود.
  2. طرح توجیهی که توسط شما یا وکلای شما تهیه و تنظیم می‌شود. در این طرح ممکن است بسته به شرایط متقاضی، سرمایه ثبت‌شده، بیشتر از مقدار مورد‌تایید دولت باشد.

 

آیا در روش اقامت کارآفرینی نیاز به مدرک تحصیلی و یا تخصص برای پروسه کارآفرینی الزامی است؟

بسته به کشور مقصد مدرک تحصیلی می‌تواند الزامی یا امتیازی باشد. اما در بیشتر کشورها داشتن تخصص مرتبط با آن کسب و کار کمک شایانی در موفقیت پرونده مهاجرتی می‌کند.

آیا حوزه کسب‌و‌کار شرکت ثبتی می‌تواند بازرگانی عمومی یا (general trade) باشد؟

خیر؛ در طرح توجیهی ارائه شده باید زمینه تخصص مشخص شود. فعالیت شرکت، حتی در موضوعات مرتبط با بازرگانی، باید واضح و مشخص روی کالا یا تخصص خاص متمرکز باشد. برای مثال، شرکتی که صادرات مواد اولیه دارو انجام می‌دهد امکان صادرات پسته را نخواهد داشت. مگر اینکه سود‌آوری و موفقیت این پروژه از قبل توسط دولت تایید شود. علاوه‌بر این، عمده فعالیت اقتصادی باید از کشور مقصد باشد. برای مثال: شرکت ثبت‌شده در اسلواکی نمیتواند 80% تبادلاتش با کشور‌هایی غیر از اسلواکی باشد. این بیزنس پلان مورد تایید واقع نخواهد شد چون عملا سود‌آوری برای آن کشور ندارد .

آیا اقامت کارآفرینی به کل اعضای خانواده تعلق می‌گیرد؟

بله‌؛ اما در پروسه‌های کاری اقامت ابتدا باید برای سرپرست تایید شود و اعضای خانواده شامل همسر و فرزندان زیر 18 سال به سرپرست ملحق می‌شوند. به همین دلیل اعضای خانواده می‌توانند برای این پروسه اقدام نکنند.

آیا برای اقامت کارآفرینی شرکت می‌تواند 2 سهامدار داشته باشد؟

این مسئله بستگی به میزان سختگیری کشور مقصد دارد؛ اما در‌صورت ثبت دو سهامدار برای یک شرکت، باید فعالیت کسب‌و‌کار گسترده باشد تا امکان درخواست اقامت برای هر دو سهامدار به‌و‌جود آید. برای مثال یکی از سهامداران تخصصی در زمینه صادرات تجهیزات کشاورزی و دیگری واردات یا صادرات مواد اولیه کشاورزی باشد.

شرایط دریافت اقامت دائم در پروسه کارآفرینی چیست؟
  • عمل به تعهدات تایید شده در طرح توجیهی اولیه
  • پرداخت به موقع بیمه و مالیات
  • یادگیری زبان آن کشور تا سطح مورد تایید
  • تحصیل فرزندان محصل در آن کشور
فعالیت شرکت در پروسه کارآفرینی باید چگونه باشد؟

شرکت موظف است بر اساس طرح توجیهی ارائه شده فعالیت داشته باشد و چیزی به اسم فعالیت صوری در این پروسه وجود ندارد. چرا که تمدید و تبدیل اقامت شما به اقامت دائم را قطعا به خطر خواهد انداخت.

آیا امکان دریافت اقامت برای فرزندان بالای 18 سال در پروسه کارفرینی وجود دارد؟

بسته به سن و تخصص، فرزند می‌تواند از یکی از 3 راه زیر برای دریافت اقامت اقدام کند:
• دانشجویی
• مجوز کار در شرکت سرپرست یا دیگر شرکت‌ها
• به عنوان سهامدار دوم، در صورتی‌که تجربه کافی در تخصص مرتبط با حوزه فعالیت شرکت داشته باشد.

تفاوت پروسه بلوکارت (یا مجوز کار) با کارآفرینی چیست؟

در پروسه مجوز کار، شخص به عنوان نیروی متخصص یا کارمند در شرکتی مشغول به کار می‌شود و حقوق دریافت خواهد کرد. بنابراین شخص نسبت به بیمه و مالیات بر حقوق دریافتی از شرکت مسئول نیست. علاوه‌بر این، برای حفظ اقامت خود فقط فعالیت کاریش در آن شرکت اهمیت دارد و نسبت به سودآور بودن شرکت تعهدی ندارد. اما در پروسه اقامت کارآفرینی شخص نسبت به مالیات، فعالیت و سود آوری شرکت متعهد است.