ویزای دائم و موقت چه تفاوتی دارند؟
اخذ اقامت دائم جهشی بزرگ برای رسیدن به تابعیت و پاسپورت کشوری دیگر است. افرادی که به دفعات به کشورهای مختلف سفر کردهاند از اهمیت اخذ اقامت و پاسپورت کشوری دیگر به خوبی آگاهی دارند. با اخذ پاسپورت دوم میتوانید به راحتی و بدون نیاز به ویزا به بسیاری از کشورها سفر کنید. بنابراین ارزش پاسپورت دوم اهمیت پیدا میکند. مثلا با اخذ اقامت و پاسپورت یکی از کشورهای حوزه شنگن میتوانید آزادانه و بدون نیاز به اخذ ویزا به سایر کشورهای این حوزه سفر کنید. در ادامه با بررسی تفاوت ویزای دائم و موقت با موسسه حقوقی سایرس همراه باشید.
اخذ اقامت موقت یا دائم، مساله این است
برای افرادی که با مفهوم اقامت و مهاجرت آشنایی ندارند، درک تفاوت اقامت دائم و موقت کمی دشوار است. مجوز اقامت به سه شیوه موقت، طولانی مدت و دائم صادر میشود.
اقامت موقت: این مجوز برای مدت زمانی مشخص صادر میشود به عنوان مثال یک یا ۲ ساله
اقامت بلند مدت: این مجوز برای مدت زمانی طولانی صادر میشود به عنوان مثال ۱۰ ساله
اقامت دائم: این مجوز محدودیت زمانی ندارد، همچنین نیازی به تمدید آن نخواهید داشت و می توانید هر چقدر که بخواهید در کشور مقصد بمانید.
با وجود قوانین اقامتی برای ۲۰۰ کشور مختلف این امکان وجود دارد که فرد با شنیدن این واژه ها دچار سردگمی شود. ما تلاش میکنیم تا در این مقاله تفاوت این عبارات را به بهترین شکل عنوان کنیم. زمانی که تفاوت این عبارات را توضیح میدهیم درک آنها راحتتر میشود ولی بهتر است اول کمی با مفهموم ویزا یا ویزای توریستی آشنا شویم.
مجوز اقامت موقت با ویزای ورود
ویزای ورود، کوتاه مدت یا بلند مدت ارتباط مستقیمی با پاسپورت و سیاستهای صدور ویزا دارد. در بسیاری از کشورها برای اخذ مجوز اقامت باید در کشور حضور داشته و شخصا مدارک را ارائه دهید. در نتیجه باید به کشور مقصد تردد داشته باشید. بسته به قدرت پاسپورت و کشور مقصد میتوانید با ویزا یا بدون ویزا به کشوری سفر کنید.
در صورتی که نیاز به اخذ ویزا داشته باشید، باید به نزدیکترین سفارت مراجعه کنید ولی در صورتی که متخصصان امور مهاجرت با شما در این زمینه همکاری میکنند در کلیه مراحل شما را راهنمایی خواهند کرد و به بهترین شکل متقاضی را به پایان راه اقامت میرسانند. پیش از ادامه مطلب در این بخش از نوشتار در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در مورد اتواع روش های اخذ اقامت اروپا، نگاهی به مقاله ویزای خود حمایتی یونان نیز داشته باشید.
اقامت موقت پیششرط اخذ اقامت دائم
اکثر کشورهای جهان در مرحله اول اقامت موقت یک یا دو ساله برای متقاضی صادر میکنند. البته کشورهایی مانند کانادا از این قانون مستثنا هستند. پکیج های سرمایه گذاری نیز از قوانین متفاوتی پیروی میکنند ولی در اکثر کشورها به خصوص کشورهای اروپایی ابتدا اقامت موقت صادر میشود که متقاضی با رعایت قوانین میتواند اقامتش را تمدید کند. حتما به این نکته توجه کنید که چند ماه پیش از انقضای اعتبار، باید برای تمدید اقامت اقدام کنید. مدت اعتبار این نوع اقامتها میتواند یک تا پنج سال باشد. در اکثر موارد خانواده شما یعنی همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال هم میتوانند برای اخذ اقامت اقدام کنند.
افرادی که به عنوان کارآفرین یا سرمایهگذار برای اخذ اقامت اقدام میکنند با رعایت قوانینی مانند سودآوری شرکت، پرداخت بیمه، و مالیات میتوانند برای تمدید اقامت اقدام کنند. البته یکسری قوانین کلی نیز وجود دارد که به شرح ذیل است:
- داشتن محل سکونت
- توانایی مالی برای پرداخت هزینههای خود و خانواده
- بیمه پزشکی یا گواهی سلامت
- نداشتن سابقه کیفری
در صورتی که قوانین لازم برای تمدید اقامت را رعایت نکنید و شرایط لازم را دارا نباشید، اقامت موقت شما تمدید نمیشود. لازم به ذکر است که شرایط تمدید و نگهداری در بسیاری از کشورها سخت است ولی اکثر کشورهای اروپایی شرایط تمدید و نگهداری آسانی دارند. اقدام سریع و به موقع برای اخذ اقامت دائم در اولین فرصت از اهمیت زیادی برخوردار است. در برخی کشورها پس از آن که اقامت شما دو یا چند بار تمدید شد، اقامت بلند مدتتری به شما اعطا میشود مثلا در اقامتهای سرمایهگذاری، اقامت موقت یکساله صادر میشود که اگر سرمایه گذار کسب و کاری سودآور را راه اندازی کرده باشید، ممکن است اقامت موقت بعدی دو ساله صادر شود. اقامت کارآفرینی آلمان نمونه ای از این نوع اقامت است.
شرایط لازم برای اخذ اقامت دائم
پس از چند سال اقامت موقت باید برای اخذ اقامت دائم درخواست دهید. مدت زمان درخواست برای اخذ اقامت دائم بسته به قوانین هر کشور متفاوت است که میتواند ۳ تا ۸ سال طول بکشد. برخی کشورها برای تمدید اقامت شرط حضور پررنگ دارند به عبارتی دیگر اگر بخواهید برای تمدید اقامت موقت و یا درخواست اقامت دائم اقدام کنید حتما باید در آن کشور زندگی کنید. علاوه بر شرط حضور، فاکتورهای دیگری نیز اهمیت دارند که عبارتند از:
- داشتن محل سکونت
- تمکن مالی برای پرداخت هزینه های خود و خانواده
- بیمه پزشکی
- گواهی سلامت
- نداشتن سابقه کیفری
- تسلط به زبان کشور مقصد تا سطح مشخص شده ( درخواست برای پاسپورت)
- آگاهی از فرهنگ کشور مقصد (درخواست برای پاسپورت)
برخی از پکیجهای اقامتی مانند پکیجهای سرمایهگذاری در مدت زمان کمتری منجر به اخذ اقامت دائم میشوند و به پیش شرطهای کمتری نیاز دارند. زمانی که اقامت دائم کشوری را اخذ کردید، محدودیتی برای اقامت در آن کشور را نخواهید داشت. شرایط نگهداری برخی از پکیجها راحتتر از برخی دیگر هستند. بعضی کشورها مانند یونان از ابتدا اقامت دائم، برخی دیگر اقامت پنج ساله و برخی هم اقامت دو ساله اعطا میکنند. مدت زمان اعتبار اقامت شما به قوانین کشور بستگی دارد. اطلاعات بیشتر را در مقاله اقامت سرمایه گذاری اسپانیا مشاهده کنید.
اقامت بلند مدت به جای اقامت دائم و موقت
این نوع اقامت مختص کشورهایی است که عبارتی تحت عنوان اقامت دائم ندارند. در این کشورها پس از چند سال اقامت موقت معمولا ۵ تا ۱۰ سال متقاضی میتواند برای اخذ اقامت بلند مدت درخواست بدهد. به هر ترتیب در اکثر کشورهای جهان برای اخذ اقامت بلند مدت نیز مثل اقامت دائم باید ابتدا ویزای موقت بگیرید. بسته به قوانین و شرایط هر کشور در صورتی که تمام موارد را در اقامت موقت رعایت کرده باشید، زمینه اقامت بلند مدت شما فرآهم خواهد شد.
در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های اعلام شده در تماس باشید و از مشاوره رایگان متخصصین ما در زمینه اخذ اقامت اروپا در موسسه حقوقی سایرس بهره مند شوید.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید