پناهندگی، هزارتوی پر چالش و مبهم
واژه پناهندگی احتمالاً شما را به یاد اردوگاههای پناهندهها میاندازد. تصاویری که در چند سال اخیر از کشورهای مختلف اروپایی یا حتی کشوری مثل استرالیا منتشرشده بود. اما پناهندگی چیست؟ و چطور میتوان پناهندگی به دست آورد؟ در این مقاله میخواهیم به بررسی سؤال «با ویزای توریستی میشه پناهندگی گرفت» بپردازیم و این مسئله را از جنبههای مختلف بررسی کنیم.
چرا اروپا رایجترین مقصد پناهندگان است؟
بحث خودمان را از مقصد پناهندگان شروع میکنیم. اروپا رایجترین مقصد پناهندگان و اولویت کسانی که است که قصد دارند از راههای مختلف مهاجرت کنند. محبوبیت و دلیل اصلی اخذ اقامت اروپا را باید در شرایط ایده آل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی آن دانست. شرایطی که باعث شده افراد به دنبال ساخت یک زندگی بهتر به قاره سبز مهاجرت کنند.
منظور از پناهندگی چیست؟
به کسی که برای فرار از شکنجه، آزار و اذیتهای جسمی و روحی به دلیل داشتن عقاید خاصی سیاسی یا اجتماعی یا عضویت در یک گروه خاص از کشوری گریخته و به کشوری دیگر رفته باشد، پناهنده گفته میشود. در حقیقت پناهندگان کسانی هستند که امکان زیست در کشور مادری خود را به دلیل عدم امنیت ندارند و بهاجبار محکومبه ترک میهن خود شدهاند.
قوانین حقوق بشری، پناهندگی را یک حق قانونی برای همه افراد در نظر گرفتهاند. هر فرد از هر قومیت، مذهب و ملتی که در کشور خود امنیت نداشته باشد، میتواند از کشور خود فرار کرده و به اولین کشوری که برسد، درخواست پناهندگی بدهد.
ویزای توریستی، راهی برای پناهندگی؟
در اینجا بد نیست به ویزای توریستی بپردازیم. ویزای توریستی یکی از انواع اقامت اروپا نیست. در حقیقت این ویزا موقتی است و بنا به درخواست هر فردی برای سفر صادر میشود. در کشورهای اروپایی نیز امکان دریافت ویزای توریستی فراهم شده است. بهاینترتیب و بهراحتی افراد با اخذ ویزای توریستی میتوانند برای گردشگری به کشورهای اروپایی سفر کنند.
آیا با ویزای توریستی میتوان پناهندگی گرفت؟
با توجه به اطلاعاتی که الآن داریم میتوانیم به سؤالی که در ابتدای مقاله مطرح کردیم، پاسخ دهیم. بله، با داشتن ویزای توریستی که یکی از سریعترین ویزاها است، میتوان درخواست خود را برای پناهندگی ثبت کرد. در ادامه مراحل کامل ثبت درخواست را با یکدیگر بررسی میکنیم.
(پیشنهاد میکنیم برای آشنایی با سریعترین راههای دریافت اقامت اروپا به مقاله سریع ترین راه مهاجرت به اروپا مراجعه کنید و با روشهای مختلف مهاجرتی آشنا شوید.)
مراحل دریافت پناهندگی، دشوار و سخت
پس از خروج از کشور مبدأ و رسیدن به اولین کشور اروپایی باید به اداره پناهندگی کشور مقصد مراجعه کرده و درخواست پناهندگی خود را ثبت کنیم. در این مرحله لازم است مدارکی مثل دلایل پناهندگی و مستنداتی برای گواهی صحبتهای خود ارائه کنیم. دقت داشته باشید که معمولاً در این مرحله، یک جلسه مصاحبه حضوری برگزار میشود. در جلسه مصاحبه حضوری سؤالات مختلفی با توجه به شرایط و درخواست فرد مطرح میشود. برای مثال ممکن است یکی از سؤالات این باشد که اگر فرد در خطر جانی بوده، چطور توانسته به سفارت برود و ویزا دریافت کند؟
معمولاً پیشنهاد میشود حتماً قوانین و مقررات کشورهای مختلف اروپایی را بررسی کنیم. در برخی موارد پناهندگی کشورهایی وجود دارند که راحتتر ویزای اقامت را صادر میکنند. از طرف دیگر ظرفیت هر کشور در پذیرش پناهندهها متفاوت است. همه این موارد را بایستی قبل از جلسه مصاحبه بررسی کرد. از طرف دیگر معمولاً بررسی درخواستهای پناهندگی یک سال به طول میانجامد. در این شرایط هم فرد باید امکان تأمین مخارج خود را داشته باشد یا به اردوگاههای پناهندگان برود. پیشنهاد میکنیم اگر به دنبال بهترین راه مهاجرت به اروپا هستید، مقاله اقامت بدون سرمایه گذاری ما را از دست ندهید.
پناهندگی، راهی که اصلاً توصیه نمیشود
پناهندگی راهی بسیار پرچالش و خطرناک است. معمولاً دولتهای اروپایی سختگیری زیاد بر روی درخواستهای پناهندگی دارند و بهسادگی ویزای کشور خودشان را به پناهندهها نمیدهند. از طرف دیگر اگر ثابت شود، قصد فریب دولت را داریم بلافاصله باید کشور مقصد را ترک کنیم. این مورد باعث شده که بسیاری از درخواستهای پناهندگی رد شود.
از طرف دیگر زندگی در اردوگاههای پناهندهها تجربه سختی است. چراکه شرایط بهداشتی، غذایی و فرهنگی این محیط چندان مناسب نیست. تعداد بالای درخواستهای پناهندگی هم کار را دشوارتر کرده و زمان زیادی را برای بررسی تکتک درخواستها اختصاص داده است. با توجه بهتمامی این دلایل، پناهندگی بهعنوان یکراه مهاجرت توصیه نمیشود. مهاجرت از راههایی مثل تمکن مالی، اقامت کاری یا اقامت تحصیلی بسیار راحتتر و مناسبتر است.
اقامت اروپا، خدماتی که سایرس به شما ارائه میدهد
لازم به ذکر است که موسسه حقوقی سایرس هیچگونه خدمت و مشاورهای مرتبط با دریافت پناهندگی به مخاطبان و مشتریان خود ارائه نمیکند.
در نظر داشته باشید که محتوای ارائه شده به جهت افزایش آگاهی شما عزیزان تهیه و تولید شده و مشاوره و اخذ پناهندگی جزء خدمات ارائه شده توسط موسسه حقوقی سایرس نیست.
در صورتی که تمایل به اخذ اقامت اروپا، از روشهای سرمایهگذاری، کارآفرینی، تمکن مالی و بلوکارت دارید، کارشناسان ما به صورت تخصصی و با ارائه مشاوره رایگان در کنار شما خواهند بود.
شماره تماس برای دریافت مشاوره رایگان ۰۲۱۲۵۷۴۱
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید